BIOGRAFI 2020

Double-click here to add your own text.JagBenny Jannerbrink


BIOGRAFI
Jag föddes den 3 januari 1948 i Avesta. Även om jag endast träffade min far en enda gång efter 1950 då mina föräldrar skildes, så är det från honom jag fått ärva min lust att sjunga och min längtan till scenen. Min far medverkade som ung i många revyer och var lokalt i södra Dalarna välkänd fär sin sång.


Redan vid 4-5 års ålder sjöng jag och på lördagarnas " Roliga Timme" i skolan uppträdde jag gärna vilket även fortsatte efter att jag 1960 flyttat till Surahammar. Vid Surahammars tekniska skola tog jag ingenjörsexamen 1966 och vid 19 års ålder köpte jag min första gitarr. 


I början på 70-talet var jag trubadur på pizzerior på kvällarna efter mitt vanliga jobb som ingenjör på dagarna vid bl.a. ASEA i Västerås. Jag skrev några egna sånger och gav ut en singel inspelad på skivmärket Efel.


Efter trubadurtiden blev jag heltidsmusiker och huvudsångare i dansbanden JERRY GREENS från Västerås och ELDORADOS från Eskilstuna och turnerade över hela Sverige. Under dom åren skrev jag flera sånger varav två kom med på Eldorados LP HAWAII 1978. När jag slutade min dansbandstid 1979 gav jag mig själv löftet att den dag jag skulle bli pensionär skulle jag åter ge musiken full tid.


Från 1980  och åren framåt kom musiken helt i bakgrunden då jobben som försäljningsingenjör, marknadschef och företagsledare inom verkstadsindustrin, där automatisering med bl.a. robotar som specialitet krävde mycket av min tid. Under många år hängde gitarren på väggen och blev sällan spelad på. 1997 blev Göteborg min hemadress dit jobbet på ESAB  förde mig och numera bor jag sedan 2009 i Kungälv.


År 2011 blev jag pensionär och kunde då ge musiken full tid igen som jag lovat. Det blev en lyckad återstart då jag kom på silverplats vid en talangtävling för seniorer, PRO-stjärnan, med deltagare från hela Sverige. Idag kallar jag mig för SINGER/SONGWRITER och skriver egna sånger och gör ca. 50 -60 framträdanden / år på olika scener.


Redan under 70-talet upptäckte jag COUNTRYMUSIKEN och det är idag den musik som gäller för mig både när jag själv lyssnar som när jag spelar covers och när jag skriver mina egna sånger. Mina egna sånger har mestadels svensk text men jag skriver även på engelska. Med avancerad datorteknik som jag använder i min studio i Kungälv produceras musiken med musiker från NASHVILLE till alla musikbakgrunder, både till de egna sångerna som till alla covers jag spelar. Att det är proffsmusiker från Nashville som spelar musiken gör att det verkligen svänger gott om låtarna, vilket jag väldigt ofta får höra från min publik.  


Efter det att åter nu gett musiken full tid har jag spelat in och producerat 5 CD-album under åren 2015 -2020 på mitt egna independant skivbolag Beja Records. Albumen har en blandning av covers på välkända countrylåtar och mina egna originalsånger. Att blanda countrycovers med egna sånger är mitt upplägg även vid mina livespelningar och det är väldigt roligt  att det tas emot så positivt och uppskattas av publiken.